Sika Romania

Lider mondial în domeniul materialelor chimice pentru construcții și industrie

Sika AG, cu sediul în Baar, este o companie elveţiană activă la nivel global, care deserveşte piaţa materialelor chimice speciale pentru construcţii şi industrie. Grupul este lider în tehnologiile de procesare utilizate în domeniul sigilărilor, lipirilor, hidroizolaţiilor, ancorărilor, aditivilor pentru betoane şi pentru mortare, protecţiilor anticorozive, pardoselilor, acoperişurilor şi faţadelor.

În prezent, Sika numără subsidiare în 74 de ţări şi aproximativ 13.500 de angajaţi la nivel global care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie şi garantează reuşita strategiei de afaceri. Graţie acestei structuri complexe, Sika generează vânzări anuale de 4,4 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002 iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov - prima unitate de producţie Sika din România. Compania este structurată în două divizii - Divizia de Construcţii şi Divizia Industrie - furnizând pe piaţa locală materiale chimice de construcţii (produse pentru sigilări, lipiri, ranforsări, reparaţii, hidroizolaţii şi protecţii).