TOTAL PR - Agentie PR si comunicare > IT&Outsourcing > Laborator SAS la Universitatea Politehnica din București

Laborator SAS la Universitatea Politehnica din București

Una dintre prioritățile SAS este reprezentată de investițiile în educația tinerilor studenți, în vederea formării de profesioniști care se pot adapta rapid la cererile unei piețe tot mai dinamice. Astfel, pentru a putea pregăti tineri care să intre pe piața muncii cu aptitudini aflate în prezent la mare căutare, SAS a demarat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, al cărui rezultat îl reprezintă echiparea unui laborator din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare cu soluții de analiză de date de ultimă generație.

Laboratorul a fost inaugurat în luna decembrie 2022, în cadrul unui eveniment la care au luat parte atât jurnaliști, cât și studenți din cadrul facultății. Din partea SAS, la inaugurare au fost prezenți Ștefan Baciu, Country Manager SAS România & Republica Moldova, și Alina Luchian, Academic Program Manager pentru România la SAS Institute. Totodată, la deschiderea laboratorului au fost prezenți și membri ai corpului academic al UPB, anume prof.dr.ing Mihnea Moisescu, prodecan al Facultății de Automatică din cadrul UPB, dar și prof.dr.ing. Monica Drăgoicea, directorul programului de formare a Specialiștilor Sisteme de Business Intelligence.

Atât decidenții din cadrul SAS, cât și responsabilii din cadrul Facultății de Automatică și-au exprimat opiniile cu privire la importanța unui astfel de laborator, în sens mai restrâns, dar și față de importanța colaborării dintre sfera academică și mediul privat din România, în vederea pregătirii de tineri profesioniști care să amelioreze criza forței de muncă din zonele ce necesită o înaltă pregătire.

Laboratorul inaugurat în decembrie a început să găzduiască studenți chiar din luna ianuarie 2023, existând încă dinainte de acest moment solicitări din partea cursanților privind programul de formare continuă amintit anterior. Unii dintre aceștia au fost prezenți la inaugurarea laboratorului și au aflat ce urmează să studieze în cadrul programului, folosind uneltele puse la dispoziție de SAS.

Inaugurarea laboratorului SAS a fost un eveniment cu acoperire largă în mass-media națională.

Project Info